Vaandel van Christelijke Jongelingsvereniging Prediker, na 1861

Firma Gebroeders van Oven

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Vaandel van de Christelijke Jongelingsvereniging Prediker. Het vaandel is van blauwe velours. Bovenin het vaandel staat een opengeslagen bijbel met de geborduurde tekst "GEDENKT AAN UWEN SCHEPPER IN DE DAGEN UWER JONGELINGSCHAP" en "Pred. 12 Vers 1". Daaronder een franjestrook. In het midden staat een opkomende zon boven wolken met zonnestralen rondom. Tussen de zonnestralen aan de onderzijde staat "PRED: 12: 1a". Boven de zon staat "Chr. JONGELINGSVEREENIGING", onder de zon staat "LEIDEN OPGERICHT 10 JUNI 1861". Geheel onderin een anker. Het vaandel is omzoomd met goudgalon. Aan de onderzijde zit franje met oorspronkelijk drie kwasten. De achterzijde is gemaakt van blauw katoen. Onderaan op de achterzijde is een donkere lus bevestig, bedoeld voor de stok, waarop met metaaldraad staat "GEBR. V. OVEN DEN HAAG". Het vaandel hangt aan een dwarslat met houten knoppen aan de uiteinden waaraan een koord is bevestigd met aan weerszijde een kwast. Bovenaan de dwarslat is een metalen oog aangebracht.

Object

Titel
Vaandel van Christelijke Jongelingsvereniging Prediker
Objectnaam
vaandel
Inventarisnummer
8555
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Firma Gebroeders van Oven
Datering
na 1861
Plaats
Den Haag
Materialen
katoen, metaaldraad, metaal, hout, velours, galon
Technieken
geappliqueerd, geborduurd, genaaid
Afmetingen
Vaandel met dwarslat: 131 × 88 × 7,5cm (1310 × 880 × 75mm)
Vaandel: 102 × 66cm (1020 × 660mm)

Onderwerp

Voorstelling
zon, bijbel

Verwerving

Datum
1981
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan