Bordspel Leiden '74, 1974

Uitgeverij Meander B.V.

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Bordspel Leiden '74, ter gelegenheid van 400 jaar herdenking van Leidens Ontzet, van Uitgeverij Meander B.V. Het spel zit in een rode doos met deksel. Op de bovenzijde van het deksel staan twee mannen afgebeeld met haring en wittebrood bij het stadswapen van Leiden. Rechts staan een voorzijde en een keerzijde van een noodmunt afgebeeld. Erboven en eronder staat "Leiden '74, Leven in oorlogstijd in de tweede helft van de 16e eeuw, 400 jaar herdenking Leidens Ontzet". Op de rand van de doos staat "Gezelschapsspel met een historie voor jong en oud". Op de binnenzijde van de doos staat de uitleg van het spel. Het doos bestaat uit een dubbelgevouwen spelbord met vier pionnen in de kleuren rood, blauw, geel en paars, twee blauwe dobbelstenen, 40 gele kaartjes met daarop een noodmunt van Leiden en 33 speelkaarten. Een deel van de speelkaarten levert pluspunten op; de andere leveren minpunten op.

Object

Titel
Bordspel Leiden '74
Objectnaam
gezelschapsspel
Inventarisnummer
8578
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Uitgeverij Meander B.V. (uitgever)
Datering
1974
Signatuur
binnenzijde deksel: © Uitgeverij Meander bv, Leiden
Materialen
plastic, karton, inkt
Afmetingen
Algemeen: 3,3 x 40 x 25cm (33 x 400 x 250mm)

Onderwerp

Voorstelling
historie

Verwerving

Datum
1981
Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan