Groene miniatuur speelgoedauto van het merk Märklin, 1920 - 1930

Märklin

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Miniatuur speelgoedauto van het merk Märklin, van groengelakt blik met een zwartgelakt blikken dak, met vier wielen van rubber. Het rijtuig bevat een apart deel voor de bestuurder, met het stuur aan de rechterzijde, en een achterin een aparte ruimte voor de passagiers. De bekleding van de beide banken is donkerrood gelakt. De auto bevat drie deuren: twee aan de linkerzijde en één aan de rechterzijde (alleen achteraan). Alleen aan de voorzijde zit een raam; alle zijzijden zijn open. Op de voorzijde is als kenteken aangebacht "I A 5208". De auto bevat een opwindmotor met een veer.

Object

Titel
Groene miniatuur speelgoedauto van het merk Märklin
Objectnamen
miniatuur (speelgoed), auto
Inventarisnummer
8592.1
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Märklin (fabriek)
Datering
1920 - 1930
Merktekens
Onderzijde: MC (ineen) met daaronder Cie [merk Märklin], Made in Germany.
Materialen
blik, rubber
Techniek
gelakt
Afmetingen
Algemeen: 14,5 x 29 x 11,5cm (145 x 290 x 115mm)

Verwerving

Datum
1981
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan