Imaginaire ruimte, ca. 1980

Frans van Nieuwenborg

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Platte houten kist met hierin het idee en de documentatie van het project "Imaginaire ruimte". De kist heeft koperen scharnieren en sluitingen en op het deksel rechtsonder "Frans van Niewenborg". Hierin een maatschets, vijf zwart/wit foto's en acht foto's van de kunstenaar van de installatie, zoals opgesteld in de Lakenhal in 1981. De maatschets met doorsneden van de spiegelopstelling in de Lakenhal bevat tekeningen van de ruimte met daarin aangegeven waar de rode lijnen horen en waar de spiegels. Tevens getypte informatie over de maten van de spiegels, de plek van de foto's en de afwerking van het plafond. Op de foto's een waterkant met fluitekruid en dunne boomstammen en de weerspiegeling hiervan in water, weerspiegeling van bomen in een plas op een wegdek, rand van een tuin met twee boomstammen en planten, weerspiegeld in water, oprit naar een weiland met aan weerszijden struiken met een weerspiegeling in een plas en boomstammen en takken en de weerspiegeling daarvan in water. Op de registratiefoto's de ingang van de ruimte, binnendoorsnedes met rode lijnen en uitgang Leidse ateliers II. Onder alle foto's de initialen FvN en een omschrijving. Hierbij drie krantenartikelen, een toelichting van de kunstenaar, een kopie van de "kritieken en opmerkingen" van het publiek en een tentoonstellingscatalogus.

Object

Titel
Imaginaire ruimte
Objectnaam
installatie
Inventarisnummer
8598
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Frans van Nieuwenborg
Datering
ca. 1980
Signatuur
rechtsonder op de maatschets: frans van nieuwenborg
linksonder op de registratiefoto's: FvN.
Materialen
papier, hout, zwart/wit foto
Technieken
fotografie, getekend
Afmetingen
Kist: 3,5 x 49,5 x 50,5cm (35 x 495 x 505mm)
Maatschets: 50 x 70,5cm (500 x 705mm)
Foto's per stuk: 46 x 46cm (460 x 460mm)
Registratiefoto's: 7,7 x 7,5cm (77 x 75mm)

Verwerving

Datum
1981
Wijze van verwerving
Gemeenteaankoop
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan