Miskelk met vijf christelijke voorstellingen, ca. 1820

Leendert Jongeneel

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Miskelk van gedreven zilver op ronde versierde voet. Op de kelk staan vijf gegraveerde christelijke voorstellingen, van links naar rechts: Maria met Kind in ovaal; Sint Bavo met zwaard en vogel en opschrift "S. Bavo" in ovaal; Christus aan het kruis in ovaal; "IHS" [Iesus Hominum Salvator, Jezus de Redder der Mensen] met kruis in zon; Sint Gerardus met opschrift "S. Gerardus" in ovaal. Merken staan op de kelk.

Object

Titel
Miskelk met vijf christelijke voorstellingen
Objectnaam
miskelk
Inventarisnummer
8622
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Leendert Jongeneel
Datering
ca. 1820
Merkteken
Op kelk en voet: Minervakop met C (= keurkamer Den Haag); leeuw tweede gehalte; meesterteken J met vier punten (= Leendert Jongeneel); belastingstempel I. (= 1853-1859)
Materiaal
zilver
Technieken
gegraveerd, gedreven
Afmetingen
Algemeen: 17,2 x 9,6cm (172 x 96mm)

Onderwerp

Voorstelling
maria met kind, zon, christus, heilige

Verwerving

Datum
1982
Wijze van verwerving
Aankoop
Met dank aan
Aankoop 1982
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan