Wandbord ter ere van 100 jaar J.C. Zaalberg & Zoon, 1914

Zilverfabriek J.M. van Kempen & Zonen, Voorschoten

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Eikenhouten wandbord in de vorm van een gevelsteen met gesneden ornamenten. Links- en rechtsonder is een grote voluut gesneden die over gaat in een bladrank, aan de bovenzijde aan weerszijden een enkele bladrank met daaronder een eenvoudig rozet en langs de rand een kleine voluut met een hangende bloemguirlande. In het midden twee omlijstingen met daarin twee verzilverde koperen reliëfs. Op het linker reliëf een afbeelding van een handweefgetouw, op het rechter reliëf een voorstelling van een gemechaniseerd weefgetouw. Hierboven drie zilveren schildjes". In het midden een gekroond wapenschild met de gekruiste sleutels van Leiden, met links en rechts een schild in de vorm van een banderol. De linker met het gegraveerde opschrift "1814", en de rechter met "1914". Onderaan een schild met het opschrift: "Ter herinnering aan het 100 Jarig bestaan der Wollendekenfabriek van de Firma J.C. ZAALBERG & ZOON te LEIDEN Aangeboden door het KANTOORPERSONEEL OP 1 JANUARI 1914".

Object

Titel
Wandbord ter ere van 100 jaar J.C. Zaalberg & Zoon
Objectnaam
wandbord
Inventarisnummer
8697
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Zilverfabriek J.M. van Kempen & Zonen, Voorschoten (maker)
Datering
1914
Merkteken
Reliëfs: Minervakop; leeuw tweede gehalte; twee onleesbare merken
Materialen
koper, eikenhout, zilver
Technieken
gegraveerd, gegoten, gedreven, gesneden, verzilverd
Afmetingen
Algemeen: 44,8 x 49 x 3,4cm (448 x 490 x 34mm)

Onderwerp

Voorstelling
weefgetouw, stadswapen

Verwerving

Datum
1984
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan