Een veilig en plezierig museumbezoek voor iedereen

Prijscourant no. 24 van de Firma Zaalberg, 16 januari 1928

Firma Zaalberg (dekenfabriek)

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Prijscourant van de Firma Zaalberg uit 1928. Het boekje, dat in elkaar is genaaid, bevat een omslag waarop een gouden kroon staat afgebeeld met de tekst "16 JANUARI 1928 N.V. Koninklijke Nederlandsche Fabriek van Wollen Dekens, V./H. J.C. ZAALBERG & ZOON - LEIDEN. OPGERICHT 1770. PRIJSCOURANT No. 24.". In de linker bovenhoek is een witte sticker geplakt met tekst "Met 10% verhooging (20 Febr. 1929)". Het binnenwerk bevat zestien genummerde pagina's. Op de titelpagina staat dezelfde tekst, met daaronder "Door deze prijscourant zijn alle vorige prijscouranten en noteeringen vervallen. Terwijl de hierin aangegeven prijzen vrijblijvend zijn". De prijscourant betreft allerlei verschillende wollen dekens (wieg-, kinderledikant-, fantasiedekens, enzovoorts) en duffels. Tevens worden de vertegenwoordigers en verkoopcondities vermeld. Per deken wordt beschreven de afmetingen, kwaliteiten, kleur, dessin en prijs.

Object

Titel
Prijscourant no. 24 van de Firma Zaalberg
Objectnaam
boek
Inventarisnummer
8704
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Firma Zaalberg (dekenfabriek) (maker)
Datering
16 januari 1928
Materialen
papier, inkt
Technieken
genaaid, gedrukt
Afmetingen
Algemeen: 14,5 x 23,3 x 0,2cm (145 x 233 x 2mm)

Onderwerp

Collectie
textielindustrie

Verwerving

Datum
1984
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan