Kistje met leermiddelen beschikbaar gesteld door Emailleerfabriek De IJssel, tussen 1900-1984

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Houten kist met daarin leermiddelen. Op het deksel van de kist staat op een metalen plaatje het opschrift "LEERMIDDELEN BESCHIKBAAR GESTELD DOOR: N.V. EMAILLEERFABR. "DE IJSSEL" DIEREN Edy EMAILLE". In de kist zitten twee rekjes, bedoeld voor flesjes. In de kist zitten drie houten plankjes, waarvan één voorzien is van vier gordijnspiralen van kunststof die met metalen haakjes op de plank vastzitten. Onder de spiralen staat op een etiket "MAPRO Set GORDIJNSPIRAAL KLEURECHT - ROESTVRIJ" en naast de vier spiralen staat op een etiket "MAPRO De Luxe MAPRO Elite MAPRO Super MAPRO Extra". Het tweede plankje bevat het opschrift "Bruynzeel" met daaronder het logo en erboven staat op een etiket geschreven "grenen". Het derde plankje bevat een onleesbaar opschrift. De kist bevat tien flesjes, allen voorzien van een etiket waarop staat "N.V. EMAILLEERFABRIEK "DE IJSSEL" DIEREN, HOLLAND" met tevens op het etiket de inhoud van de flesjes, te weten: "ANTIMOONOXYDE", "GROND-FRIT", "ROOD-KLEUROXYDE", "KWARTS", "BORAX", "KRYOLIETH", "SALPETER", "SODA", "VLOEISPAAT" en "NEUTRAAL-FRIT", alle flesjes met inhoud. Als laatste zitten in de kist nog drie ronde platte metalen platen, van verschillende diameters.

Object

Titel
Kistje met leermiddelen beschikbaar gesteld door Emailleerfabriek De IJssel
Objectnaam
kist
Inventarisnummer
8716
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
tussen 1900-1984
Merktekens
Op deksel van kist: N.V. EMAILLEERFABR. "DE IJSSEL" DIEREN Edy EMAILLE; op het eerste plankje: MAPRO; op het tweede plankje: BRUYNZEEL; op de flesjes: N.V. EMAILLEERFABRIEK "DE IJSSEL" DIEREN, HOLLAND.
Materialen
metaal, glas, hout, kunststof
Afmetingen
Algemeen: 23,8 x 29 x 27,4cm (238 x 290 x 274mm)
Flesje: 7,4 x 3,4cm (74 x 34mm)

Verwerving

Datum
1984
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan