Stoel, 1972

Stefan Buys

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Ontwerp voor een mannenstoel, opgbouwd uit smalle houten plankjes. De zitting is vrij smal en bestaat uit tien plankjes voor en twee plankjes achter de leuning. De leuning bestaat uit drie lange staanders, met aan weerzijde van de middelste twee kortere staanders, verbonden op vier plekken. De leuning is verstelbaar doordat er in de onderrichels gaatjes gemaakt zijn waarin een spijker verplaatst kan worden, waarachter de leuning blijft haken. De smalle poten zijn verbonden met twee richels voor en achter en twee richels aan de zijkanten.

Object

Titel
Stoel
Objectnaam
stoel
Inventarisnummer
8811
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Stefan Buys
Datering
1972
Materiaal
hout
Techniek
gelakt
Afmetingen
Algemeen: 132 x 34 x 52cm
Opslag (kist, samen met 7789 en 8812): 137 x 61 x 107cm (1370 x 610 x 1070mm)

Verwerving

Datum
1985
Wijze van verwerving
Legaat
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan