Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Hardstenen grafzerk met randschrift (in gotische letters): HIER.LEIJT [begra]VEN. HEER.PIETER.CORNELISZ[N].PRIESTER. .VA[N].DESE. [...] VA[N].SINTE.PANCRAES. KERCKE[N].EN.STARF. [dan volgt datum...]' Binnenste schrift: ' HIER LEIJT BEG CORNELIS IACOPZ. BACKER. EN. STARF. AO [...dan volgt datum]' en binnenste schrift onderaan omgekeerd: 'HIER.LEIT.BAVE.MACHTELT PIETERS. [...] Afgehakte symbolen van de evangelisten in de hoeken. In het midden zijn later de letters C H ingebeiteld, met ertussen twee maal gespiegeld de letter V in elkaar (vermoedelijk een huismerk).

Object

Titel
Grafzerk voor Pieter Cornelisz
Objectnamen
grafzerk, reliëf
Inventarisnummer
882
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
15de eeuw
Materiaal
hardsteen
Techniek
gehouwen
Afmetingen
Algemeen: 191 × 101cm (1910 × 1010mm)

Onderwerp

Voorstelling
bijbelse voorstelling
Topografie
leiden

Verwerving

Datum
1909
Wijze van verwerving
Overdracht
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan