Bronzen penning 200 jaar genootschap Mathesis Scientiarum Genitrix, 1985

Willem Vis

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Bronzen penning, geslagen ter ere van het 200-jarig bestaan van het Genootschap M.S.G. (Mathesis Scientiarum Genitrix, 1785-1985). Op de voorzijde staat het trappenhuis van het schoolgebouw, waarmee de opgaande lijn in de ontwikkeling van de MSG-leerlingen wordt gesymboliseerd. Onderaan de trap is de penning gemerkt door middel van de afbeelding van een vis. Rechtsboven staat het opschrift "200 jaar" en rechtsonder het opschrift "mts leiden". Ertussenin staat het beeldmerk van MSG. Op de keerzijde staat een vrouwenfiguur afgebeeld, Minerva, met in de handen een speer en de linkerarm leunend op haar schild met daarop de kop van Medusa afgebeeld. Links van haar zijn leerlingen afgebeeld en rechts van haar zijn studieattributen te zien, waaronder een wereldbol, een passer en boeken. De keerzijde bevat het rondschrift "MATHESIS SCIENTIARUM GENITRIX. 1785-1985".

Object

Titel
Bronzen penning 200 jaar genootschap Mathesis Scientiarum Genitrix
Objectnaam
penning
Inventarisnummer
8832.3
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Willem Vis
Datering
1985
Merkteken
Voorzijde: onderaan de trap: een vis.
Materiaal
brons
Techniek
geslagen
Afmetingen
Algemeen: 3,8 x 0,5cm (38 x 5mm)
Gewicht: 28,8g

Onderwerp

Voorstelling
figuur, minerva, gebouw, globe

Verwerving

Datum
1986
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan