Oranjeboom attentiedoos met inhoud, 1987

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Blauwe kartonnen doos met het logo van Oranjeboom op het klapdeksel. In de doos een karton met uitsparingen waarin de volgende onderdelen: In het midden twee bierglazen met Oranjeboom opdruk. Links hiervan een flesje Oranjeboom pilsener bier en rechts een blikje hollan beer. Onder de glazen een kroonkurkopener met een houten handvat en met opdruk "Oranjeboom". Rechtboven vier ronde bierviltjes met opdruk. Linksboven een blauw doosje met opdruk en logo. In het doosje 52 speelkaarten. Boven de glazen twee luciferdoosjes met opdruk en blauwe lucifers met witte koppen. Los in de doos het "Boompjes handboek", een brief van de directeur van de Verenigde bierbrouwerijen Breda-Rotterdam BV, gedateerd 6 mei 1987 en uitnodiging voor een boomplanterij op 6 mei1987 op de Molenwerf te Leiden.

Object

Titel
Oranjeboom attentiedoos met inhoud
Objectnamen
speelkaarten, flesopener, fles, luciferhouder, blikje, doos, drinkglas
Inventarisnummer
8893
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
1987
Materialen
metaal, glas, glas, papier, hout, karton, blik
Techniek
gevouwen
Afmetingen
Algemeen: 8 x 36 x 41cm (80 x 360 x 410mm)

Verwerving

Datum
1987
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan