Glazen beker met zilveren montuur, 17de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Glazen beker met zilveren ajour montuur. De beker is van blauwgroen glas en heeft een holle bodem. Het montuur is los van de beker en heeft een bloemendecoratie. Aan de onderzijde een plaatje met schroefdraad. Op het montuur van de beker is het alliantiewapen van de Dordtse koopman Barend van der Neth en zijn echtgenote Alida van Leeuwen gegraveerd.

Object

Titel
Glazen beker met zilveren montuur
Objectnaam
beker
Inventarisnummer
9055.2
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
17de eeuw
Plaats
leiden
Materialen
glas, zilver
Techniek
ajourwerk
Afmetingen
Totaal: 8,7 x 7,8cm (87 x 78mm)
Houder: 5,8 x 7,8cm (58 x 78mm)
Binnenbeker: 8,2 x 7,8cm (82 x 78mm)

Onderwerp

Topografie
leiden

Verwerving

Datum
1993
Wijze van verwerving
Aankoop
Met dank aan
Aankoop met steun van de Vereniging Rembrandt, de M.A.O.C. gravin van Bylandt Stichting, het Dr. Hendrik Muller's Vaderlandsch Fonds en de Vereniging van Belangstellenden in De Lakenhal, 1993
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan