Doek ter herinnering aan de zilveren regering van Wilhelmina, 1923

Leidsche Katoen Maatschappij (voorheen De Heyder & Co) (toegeschreven aan)

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Katoenen doek met centrale voorstelling waarop een zwart/wit portret van koningin Wilhelmina, links en rechts van haar hoofd de jaartallen "1898" en "1923". Onder het portret, op een banderol de tektst "TER HERINNERING AAN DE VIJFENTWINTIGJARIGE REGEERING VAN H.M. KONINGIN WILHELMINA". Het geheel wordt omlijst door een oranje parelrand en zes rood/wit/blauwe vlaggen en een kroon. Hier omheen in zwart/wit op een oranje achtergrond: in de hoeken het wapen van Nederland, gedragen door leeuwen; aan de zijden de provinciewapens. Al deze wapens met een lauwerdecoratie in zwart/wit. Het geheel omgeven door een smalle geometrische rand.

Object

Titel
Doek ter herinnering aan de zilveren regering van Wilhelmina
Objectnaam
doek
Inventarisnummer
9063
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Leidsche Katoen Maatschappij (voorheen De Heyder & Co) (toegeschreven aan)
Datering
1923
Materiaal
katoen
Technieken
bedrukt, geweven, katoendruk, rouleaudruk
Afmetingen
Algemeen: 66 x 61cm (660 x 610mm)

Onderwerp

Voorstelling
vrouwenportret, koningin
Afgebeelde persoon
H.M. Wilhelmina, Koningin der Nederlanden

Verwerving

Datum
2015
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Schenking Stichting Het Nederlandsch Economisch-Historisch Archief, 2015; bruikleen Nederlandsch Economisch-Historisch Archief aan Museum De Lakenhal, 1972-2015
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan