Penning op de Stadhuisbrand, 1929

Chris van der Hoef

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Penning op de Stadhuisbrand. Op de voorzijde is de voorgevel van het stadhuis afgebeeld. Hieromheen een rondschrift: "BEWAERT.HEER.HOLLAND EN.SALICHT.LEYDEN". Onder de afbeelding het jaartal 1598 en een merkteken. Op de keerzijde in een vierkant twee sleutels met rechts daarnaast een leeuw. Hieronder een opschrift: "EEN.GOEDE.BUUR BEPROEFD.DOOR 'T.VUUR 12 FEBRUARI 1929". Links naast het vierkant met de twee sleutels een merkteken. De penning ligt in een originele doos. Op de binnenzijde van het deksel in een goudkleurig opdruk: "KONINKLIJKE BEGEER VOORSCHOTEN".

Object

Titel
Penning op de Stadhuisbrand
Objectnaam
penning
Inventarisnummer
9231
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Chris van der Hoef (maker)
Datering
1929
Merktekens
Voorzijde, onderaan: een stempel
Keerzijde, links: een stempel
Materiaal
brons
Techniek
verzilverd
Afmetingen
Algemeen: 4,1 x 0,2cm (41 x 2mm)
Gewicht: 30,9g

Onderwerp

Voorstelling
stadhuis, stadswapen

Verwerving

Datum
1998
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan