Gereedschapskast uit het atelier van Charlotte van Pallandt, 20ste eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Houten gereedschapskast uit het atelier van Charlotte van Pallandt. De kast heeft vijf rechthoekige planken. Aan de beide korte kanten zijn de planken verstevigd en aan de voorzijde steken de planken iets uit. De vertikale constructie waarin de planken zijn aangebracht bestaat aan beide zijden uit twee smalle balken waarin op gelijke afstand ronde gaten zijn aangebracht. De bovenrand is afgerond. Horizontaal zijn op gelijke hoogte balkjes aangebracht. De smalle balken steunen onderaan op een poot, bestaande uit een schuine L-vormige constructie met een kort zijbalkje.

Object

Titel
Gereedschapskast uit het atelier van Charlotte van Pallandt
Objectnaam
kast
Inventarisnummer
9286.1
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
20ste eeuw
Materiaal
hout
Technieken
getimmerd, gezaagd
Afmetingen
Algemeen: 149 x 84,5 x 24cm (1490 x 845 x 240mm)

Verwerving

Datum
1998
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan