Jongen met je wankel hoofd, 1999

Ron Sluik

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Rechthoekig zwart gebeitst houten kistje met een glazen schuifdeksel met een interieur van donkergrijs karton. Op de lange zijden zijn teksten gestanst. Op de ene zijde: "11/ 200 Sted. Museum de lakenhal", op de andere zijde: "Jongen, met je wankel hoofd". In het interieur is een oude vergeelde foto geplakt met een afbeelding van de Rijksdag in Berlijn. De foto is afgedekt met een plaatje glas. Op de bodem aan de voorkant is een ruimte met een lint met daarin 15 vierkante dubbelgevouwen cremekleurige bladen met elk een ander gedicht, stuk proza of beeld er opgedrukt in bloedrood, zwart/wit en kleur, betrekking hebbende op de brand van de Rijksdag en Marinus van der Lubbe. Het materiaal is van verschillende schrijvers en/of kunstenaars. Het bovenste blad toont een foto van Marinus van der Lubbe als "täter" met ernaast de tekst: "1933-1999 Jongen, met je wankel hoofd; Staan blijven jongens! als je wegloopt rammen ze nog harder!".

Object

Titel
Jongen met je wankel hoofd
Objectnamen
beeldhouwwerk, kistje
Inventarisnummer
9322
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Makers
Ron Sluik (maker)
Reinier Kurpershoek (maker)
Datering
1999
Materialen
glas, hout, papier, karton
Techniek
gemengde techniek
Afmetingen
Algemeen: 8 x 31 x 20,5cm (80 x 310 x 205mm)

Verwerving

Datum
1999
Wijze van verwerving
Aankoop
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan