Kistje voor vruchtenborstplaat van de firma Gebrs. Pel, ca. 1960

N.V. fabriek van Suikerwerken v/h Gebroeders Pel

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Rechthoekig houten kistje met los deksel waarin vruchtenborstplaat verpakt was van de N.V. fabriek van Suikerwerken v/h Gebroeders Pel. Op de bovenzijde van de deksel een afbeelding van een akkerlandschap met op de achtergrond een boerderij, binnen een omlijsting van verschillende vruchten. In de voorstelling het opschrift: "GEBRs PEL LEIDEN HOLLAND". Links- en rechtsboven een afbeelding van een gouden medaille en in het midden een kruismedaille aan een rood, wit en blauw lintje. Daarboven het opschrift: "Hoogste onderscheidingen Parijs 1906 Londen 1907". Aan de binnenzijde van de deksel het opschrift: "[Elk BORSTPLAATJE is voorzien] van den naam PEL [in een cirkel]". Op de lange zijden een langgerekt ovaal cartouche met rondom gestileerde bloemen en de tekst: "VRUCHTEN-BORSTPLAAT". Op de korte zijde een rechthoekig cartouche met gestileerde kersen en de tekst: "DE LEIDSCHE".

Object

Titel
Kistje voor vruchtenborstplaat van de firma Gebrs. Pel
Objectnamen
kistje, productverpakking
Inventarisnummer
9338
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
N.V. fabriek van Suikerwerken v/h Gebroeders Pel
Datering
ca. 1960
Materiaal
hout
Techniek
bedrukt
Afmetingen
Algemeen: 4 x 18,2 x 10,4cm (40 x 182 x 104mm)

Onderwerp

Voorstelling
boerderij, vrucht, akkerland

Verwerving

Datum
1998
Wijze van verwerving
Legaat
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan