Blik voor sperziebonen van de firma W. Hoogenstraaten & Co., 20ste eeuw

W. Hoogenstraaten & Co.

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Conservenblik met papieren etiket van de firma W. Hoogenstraaten & Co. te Leiden. Op het etiket een stilleven van verschillende soorten groenten en een ruitvormig schild met een afbeelding van een zittende vrouwenfiguur met achter haar verschillende vlaggen, een palmtak en een wapenschild met een schildpad. Tussen de afbeeldingen de opschriften: "W. Hoogenstraaten & Co HOFLEVERANCIERS HUISHOUD- GROENTEN GEDEPONEERD MERK Leiden. SPERSIEBOONEN - FRENCH BEANS. Aan de achterzijde een klein etiket met het opschrift: "Dit blik mag alleen verkocht worden voor verbruik in Nederland of Nederlandsche Kolonien. W. Hoogenstraaten & Co.". Het blik is aan de bovenzijde gedeeltelijk opengemaakt en in het blik zitten restanten verf of olie.

Object

Titel
Blik voor sperziebonen van de firma W. Hoogenstraaten & Co.
Objectnamen
blik, productverpakking
Inventarisnummer
9343
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
W. Hoogenstraaten & Co.
Datering
20ste eeuw
Materialen
blik, papier
Technieken
gedrukt, vertind
Afmetingen
Algemeen: 11,2 x 7,7cm (112 x 77mm)

Onderwerp

Voorstelling
vlag, vrouw

Verwerving

Datum
1998
Wijze van verwerving
Legaat
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan