Blik voor tomatensoep met rijst, 20ste eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Blik voor tomatensoep met rijst. De bovenzijde van het blik is deels opengemaakt. Op de papieren wikkel van het blikje staat onder twee tomaten met er overheen een soeppan het opschrift "TOMATENSOEP (MET RIJST) VAN ZUIVERE VOLRIJPE HOLLANDSCHE TOMATEN". Links hiervan staat binnen een zwarte cirkelvorm in witte letters "VERKOOPSPRIJS 21 CENT". Rechts staat binnen zegel de letter B met er omheen het opschrift "CENTRAAL BUREAU VAN DE TUINBOUWVEILINGEN IN NEDERLAND". Rechts hiervan staat een vrouwenfiguur met een soeppan en er onder het opschrift "MAAK DE INHOUD VAN HET BLIK SLECHTS HEET, DE SOEP IS VOOR GEBRUIK GEREED!". Hier onder staat het opschrift "AFDEELING RECLAME CENTRAAL BUREAU VAN DE TUINBOUWVEILINGEN IN NEDERLAND".

Object

Titel
Blik voor tomatensoep met rijst
Objectnamen
blik, productverpakking
Inventarisnummer
9344
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
20ste eeuw
Materialen
papier, blik
Technieken
gedreven, gedrukt
Afmetingen
Algemeen: 12,7 x 10,3cm (127 x 103mm)

Onderwerp

Voorstelling
vrouw

Verwerving

Datum
1998
Wijze van verwerving
Legaat
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan