Kistje met losse slijpstenen, 20ste eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Een kistje met zestien losse slijpstenen. Elf van de zestien slijpstenen zijn gelijkzijdig driehoekig van vorm. De slijpstenen hebben een verschillende korrel, van fijn tot grof. Op een van de driehoekige stenen staat op de zijkant in zwarte letters: "180 N". Het kistje is met ijzeren spijkers getimmerd en tegen de onderkant is een bodem van eterniet met spijkers getimmerd. Het kistje heeft een los schuifdeksel. Van een van de lange zijden van het kistje is boven de regel afgebroken (en ontbreekt) die de deksel op zijn plek houd.

Object

Titel
Kistje met losse slijpstenen
Objectnamen
kistje, slijpsteen (onderdeel)
Inventarisnummer
9354
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
20ste eeuw
Materialen
hout, ijzer, metaal, eterniet
Afmetingen
Kistje met deksel: 11 x 34 x 17,2cm (110 x 340 x 172mm)
Slijpstenen: max. 4,9 x 5 x 4,5cm (49 x 50 x 45mm) / min. 4 x 2,6 x 1,5cm (40 x 26 x 15mm)

Verwerving

Datum
1999
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan