Penning op 400 jaar betrekkingen Nederland en Japan, 2000

Designers Company

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Verzilverde bronzen penning, geslagen op 400 jaar betrekkingen tussen Nederland en Japan. Op de voorzijde staat centraal het wapen van Leiden, een schild met daarin twee gekruiste sleutels, met daaromheen twaalf schilden met daarin diverse afbeeldingen, waaronder een uil met boeken, een ton met vissen en een koe met melkkannen. Daaromheen staat een cirkelband met tulpen en daaromheen staat het rondschrift "KAMER VAN KOOPHANDEL EN FABRIEKEN LEIDEN". Op de keerzijde staat gestileerde bloemen, de Flora Japonica. Erdoorheen staat een regel met Japanse tekens. Hieromheen staat het rondschrift "LEIDEN 1835 VON SIEBOLD FLORA JAPONICA HYDRANGEA OTAKUSAN 2000". Bij de penning hoort een doos met deksel, dat opengeklapt kan worden tot penningstandaard. In de doos zit een papiertje waarop wordt uitgelegd hoe het doosje opengeklapt kan worden en een papiertje met uitleg over de penning. Om het doosje heen kan nog een kartonnen houder.

Object

Titel
Penning op 400 jaar betrekkingen Nederland en Japan
Objectnaam
penning
Inventarisnummer
9381
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Designers Company
Datering
2000
Materiaal
brons
Techniek
verzilverd
Afmetingen
Algemeen: 6 x 0,3cm (60 x 3mm)
Gewicht: 82,8g

Onderwerp

Voorstelling
bloem, vis, koe, uil, stadswapen

Verwerving

Datum
2000
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan