Prijspenning van de Sport, Visserij en Paarden Tentoonstelling te Scheveningen, 1892

Koninklijke Utrechtsche Fabriek van Zilverwerken van C.J. Begeer

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Bronzen prijspenning, geslagen voor de Internationale Sport, Visserij en Paarden Tentoonstelling, 1892. Op de voorzijde is centraal een vrouwenfiguur afgebeeld, zittend op een steigerend paard. Het vrouwenfiguur draagt een vlag waarop het opschrift staat "SCHEVENINGEN JUNI OCTOBER 1892". Bij de benen van het paard zijn diverse attributen afgebeeld die te maken hebben met sport, visserij en paarden, waaronder een fiets, een wapen en een racket. Op de achtergrond is een stadsgezicht te zien. Hierboven staat het rondschrift "INT. SPORT- VISSCHERIJ- EN PAARDEN TENTOONSTELLING" en daarbinnen staat "BESCHERMVROUW H.M. DE KONINGIN REGENTES". Op de keerzijde staat een vierkante lijst afgebeeld waarbinnen het opschrift staat "TOEGEKEND AAN WILHELM-SCHUDEL&CO LEIDEN". Rondom de lijst zijn lauwerbladen afgebeeld. Hieronder staat het opschrift "BEGEER UTRECHT".

Object

Titel
Prijspenning van de Sport, Visserij en Paarden Tentoonstelling te Scheveningen
Objectnaam
prijspenning
Inventarisnummer
9424
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Makers
Koninklijke Utrechtsche Fabriek van Zilverwerken van C.J. Begeer
G. Haas
Datering
1892
Merkteken
Keerzijde: onderzijde: BEGEER UTRECHT
Materiaal
brons
Techniek
geslagen
Afmetingen
Algemeen: 5,9 x 0,5cm (59 x 5mm)
Gewicht: 96,4g

Onderwerp

Voorstelling
figuur, stadsgezicht, paard, vrouw

Verwerving

Datum
2001
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan