Prijspenning van de Wereldtentoonstelling van 1892 te Parijs, 1892

Alfred Borrel

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Vergulde bronzen prijspenning, geslagen voor de Wereldtentoonstelling in Parijs, 1892. Op de voorzijde staat centraal een vrouwenfiguur afgebeeld. Links staat een gevleugeld mannenfiguur afgebeeld met takken in zijn handen. Rechts staat een geknield mannenfiguur afgebeeld met druiventrossen in zijn handen en daarnaast staat een mannenfiguur afgebeeld met een mand op zijn rechterschouder. Hieronder staat links het opschrift "BESCHER ED.", rechts het opschrift "A. BORREL F." en daaronder staat het opschrift "J.P.R.". Op de keerzijde staat een lauwerkrans afgebeeld, waarbinnen het opschrift staat "MÉDAILLE D'OR A WILHELM-SCHUDEL&Co LEIDEN". Hieromheen staat het rondschrift "1RE EXPOSITION INTERNATIONALE DE L'ALCOOL PARIS 1892". De penning zit een rood doosje met een blauwe voering.

Object

Titel
Prijspenning van de Wereldtentoonstelling van 1892 te Parijs
Objectnaam
prijspenning
Inventarisnummer
9426
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Alfred Borrel
Datering
1892
Merkteken
Voorzijde: onderaan: A. BORREL F.
Materiaal
brons
Technieken
geslagen, verguld
Afmetingen
Algemeen: 5 x 0,5cm (50 x 5mm)
Met doosje: 6,1 x 1,4cm (61 x 14mm)
Gewicht: 62,6g

Onderwerp

Voorstelling
figuur, man, druiventros, vrouw

Verwerving

Datum
2001
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan