Penning van de internationale tentoonstelling van 1894 te Rome, 1894

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Prijspenning internationale tentoonstelling Rome van 1894. Op de voorzijde het naar rechts gerichte portret van de koning van Italië. De man draagt een snor en heeft medailles op de borst. Het rondschrift luidt: "UMBERTO RE D'ITALIA". Op de keerzijde takken met graan, onderaan gestrikt. Als opschrift is opgenomen: "ESPOSIZIONE INTERNAZIONALE D'IGIENE E ALIMENTAZIONE ROMA DICEMBRE 1894". De penning ligt in een rond kartonnen doosje zonder deksel. Op de onderzijde een etiket van "DE VIGNE HART" en twee, onduidelijke, handgeschreven woorden.

Object

Titel
Penning van de internationale tentoonstelling van 1894 te Rome
Objectnaam
prijspenning
Inventarisnummer
9431
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
1894
Afmetingen
Algemeen: 5,5 x 0,4cm (55 x 4mm)
Gewicht: 67,8g

Onderwerp

Voorstelling
borstbeeld, mansportret

Verwerving

Datum
2001
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan