Prijspenning van de Belgische tentoonstelling van 1895 te Genève, 1895

Georges Hantz

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Vergulde prijspenning van brons ter gelegenheid van de Belgische tentoonstelling in Genève in 1895. Op de voorzijde een vrouw, zittend, met een wapenschild met een rechtopstaand kruis. Voor haar staat een gevleugelde putto met een hoorn des overvloeds. Links van haar leunt een putto op haar knie. Rechts van de voorstelling staat een boom met op de voorgrond een rad. Het rondschrift luidt: "LA SUISSE ACCUEILLE LES PRODUITS DE LS BELGIQUE". Links naast de elleboog van de vrouw de naam van de maker: "GEORGES HANTZ". Op de keerzijde een gekroond wapen met een klimmende leeuw. Op het banier staat "UNION FAIT LA FORCE". Bovenaan een zon met daaronder de linkerhelft van een adelaar en rechts een sleutel. Hieronder de tekst: "POST TENEBRAS LUX". Het rondschrift luidt: "EXPOSITION BELGE A GENEVE 1895". Met linksboven: "BEAUX ARTS" en rechtsboven: "INDUSTRIE". Rechts naast het wapenschild staat: "U.G.D. Geneve". De penning ligt in een rond doosje, zonder deksel. Het doosje is met rood papier bekleed.

Object

Titel
Prijspenning van de Belgische tentoonstelling van 1895 te Genève
Objectnaam
prijspenning
Inventarisnummer
9432
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Georges Hantz
Datering
1895
Merktekens
Voorzijde, links naast de elleboog: GEORGES HANTZ
Keerzijde, rechts naast het wapenschild: U.G.D. Geneve
Materiaal
brons
Techniek
verguld
Afmetingen
Algemeen: 6,1 x 0,5cm (61 x 5mm)
Gewicht: 116,3g

Onderwerp

Voorstelling
putto, hoorn des overvloeds, wapen (teken), vrouw

Verwerving

Datum
2001
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan