Penning van de Internationale Tentoonstelling van 1895 te Bremen, 1895

Wolfgang Lauer

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Vergulde bronzen penning, geslagen voor de Internationale Tentoonstelling te Bremen, 1895. Op de voorzijde staat het stadsgezicht op Bremen met daarboven het opschrift "BREMEN 1895". Eronder staat het wapen van Bremen, een schild met daarin een schuine afgebeelde sleutel. Naast het wapen staan twee lauwertakken afgebeeld. Op de keerzijde staat het opschrift "FÜR DIE NAHRUNGSMITTEL UND GESAMMTE BEKLEIDUNGSINDUSTRIE, GESUNDHEIDSPFLEGE, SPORT & ERFINDUNGEN ALLER ART. FÜR HERVORRAGENDE LEISTUNGEN". Daaromheen staat het rondschrift "INTERNATIONALE AUSSTELLUNG" en eronder is een lauwertak afgebeeld. Onder de lauwertak staat het opschrift "LAUER".

Object

Titel
Penning van de Internationale Tentoonstelling van 1895 te Bremen
Objectnaam
penning
Inventarisnummer
9434
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Wolfgang Lauer
Datering
1895
Merkteken
Keerzijde: onder de lauwertak: LAUER
Materiaal
brons
Technieken
geslagen, verguld
Afmetingen
Algemeen: 5 x 0,4cm (50 x 4mm)
Gewicht: 52,4g

Onderwerp

Voorstelling
stadsgezicht

Verwerving

Datum
2001
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan