Prijspenning Visserijtentoonstelling van 1902 te Katwijk, 1902

Zilverfabriek J.M. van Kempen & Zonen, Voorschoten

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Bronzen prijspenning, geslagen voor de Visserijtentoonstelling te Katwijk, 1902. Op de voorzijde is een staande visser afgebeeld, met een lauwerkrans in zijn rechterhand en met een vissersnet over zijn linkerarm. Achter hem is links een dorpsgezicht op Katwijk afgebeeld en rechts is een schip afgebeeld. Naast de visser is een zuil met daarop het opschrift "NEDERLANDSCHE VISSCHERIJ TENTOONSTELLING KATWIJK A/ZEE 1902" afgebeeld. Onder dit tafereel staat "J.M. VAN KEMPEN & ZN". Op de keerzijde staat een lauwerkrans met daarin het opschrift "Van Mr. O.J.E. Baron van Wassenaer, Heer van de Beide Catwijcken en het Zand, Afgevaardigde van het district Katwijk ter 2e Kamer des Staten-Generaal; 's Gravenhage". Onder de lauwerkans staat het opschrift "UITGEREIKT AAN WILHELM SCHUDEL EN Co".

Object

Titel
Prijspenning Visserijtentoonstelling van 1902 te Katwijk
Objectnaam
prijspenning
Inventarisnummer
9435
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Zilverfabriek J.M. van Kempen & Zonen, Voorschoten (fabriek)
Datering
1902
Merkteken
Voorzijde: onderaan: J.M. VAN KEMPEN & ZN
Materiaal
brons
Techniek
geslagen
Afmetingen
Algemeen: 5 x 0,3cm (50 x 3mm)
Gewicht: 38,3g

Onderwerp

Voorstelling
figuur, dorpsgezicht

Verwerving

Datum
2001
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan