Armband met ADMINISTRATIE DER GEVANGENISSEN LEYDEN, eerste helft 19de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Armband bestemd als doorgangsbewijs bij brand in de gevangenis, bestaande uit een leren insigne met het opschrift "ADMINISTRATIE DER GEVANGENISSEN LEYDEN". Binnen het opschrift staat het rijkswapen van Nederland, bestaande uit een gekroond schild met een gekroonde klimmende leeuw met een zwaard. Rondom het insige is een touw genaaid met daaromheen een rode wollen rand. De achterzijde van het insigne is effen. Aan weerszijden van het insigne een zwarte leren riem aangebracht ter bevestiging aan de arm, met een messing sluiting en een rij met dubbele gaatjes in de band.

Object

Titel
Armband met ADMINISTRATIE DER GEVANGENISSEN LEYDEN
Objectnaam
armband (onderscheidingsteken)
Inventarisnummer
9477
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
eerste helft 19de eeuw
Materialen
wol, leer, touw, messing
Techniek
genaaid
Afmetingen
Algemeen: 10,7 × 43,7 × 0,7cm (107 × 437 × 7mm)

Onderwerp

Voorstelling
wapen (teken)

Verwerving

Datum
1983
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan