Naaiproef van een jurk, 19de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Naaiproef van een jurk (poppenjurk?) van linnen batist met Valencienne kant. De jurk heeft een smal bovenlijfje met een kanten frontje en korte ingezette pofmouwtjes met een kanten boordje. De lange gerimpelde rok heeft een brede zoom. Boven de bevestigingsnaad van de rok aan het lijfje is een tunneltje genaaid waar een koordje doorheen is geregen om het lijfje en de rok te kunnen plooien. De sluiting zit aan de achterkant. Aan de voorzijde van de rok zijn, horizontaal van boven naar beneden toe en breed uitlopend, zeven kanten strookjes opgenaaid. Eén lange kanten strook loopt vanaf de achterzijde van de hals, over de schouder en het lijfje, langs de kanten stroken van de rok naar beneden, vormt daar de zevende horizontale strook en loopt via de andere kant weer naar de achterzijde van de hals.

Object

Titel
Naaiproef van een jurk
Objectnamen
japon, naaiwerk
Inventarisnummer
9488
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
19de eeuw
Materialen
kant, linnen
Techniek
genaaid
Afmetingen
Algemeen: 45,5 x 34 x 0,5cm (455 x 340 x 5mm)

Verwerving

Datum
1998
Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan