Naaiproef van een nachtzak, eind 19de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Naaiproef van een vierkante nachtzak van witte Aïda, met een in punt uitlopende omslag. Met rode kruissteekjes staan op de voorzijde en op de omslag geborduurde bloem- en fantasiemotieven. De naden van de nachtzak zijn rondom afgewerkt met een geel zijden band met een witte kanten strook van kloskant. In het midden op de voorzijde is een kleine witte knoop aangebracht en op de punt van de binnenzijde van de omslag is een lus aangebracht. Op de punt zit aan de bovenkant een gele zijden strik. Aan de achterkant staat in het midden in rode kruissteekjes geborduurd de tekst "Bonne Nuit" met daaromheen een vierkant met een meanderend geometrisch motief. De binnenzijde van de nachtzak is gevoerd met wit kaasdoek.

Object

Titel
Naaiproef van een nachtzak
Objectnamen
nachtzak, naaiwerk
Inventarisnummer
9508
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
eind 19de eeuw
Materialen
kant, katoen, zijde
Technieken
geborduurd, genaaid
Afmetingen
Dicht: 13,2 x 12 x 0,7cm (132 x 120 x 7mm)
Open: 20 x 12 x 0,4cm (200 x 120 x 4mm)

Verwerving

Datum
1998
Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan