Vier glas-in-lood bovenlichten, 1917

Theo van Doesburg

Vier rechthoekige glas-in-lood ramen met dezelfde abstracte compositie, samen gevat in een houten, grijs geverfd raamwerk. De binnenvorm, met ronde vormen, bestaat uit gele, oranje en rode vlakken glas. De buitenvorm, met driehoekige vormen, bestaat uit paarse, blauwe, grijze en groene vlakken. De linker twee ramen zijn gespiegeld van vorm, waarbij de kleurvlakken in de binnenvorm gelijk zijn en in de buitenvorm verschillen. In de rechter twee gespiegelde ramen zijn alle vlakken anders van kleur. De bovenlichten zijn gemaakt voor de burgemeesterswoning in Broek in Waterland.

Object

Titel
Vier glas-in-lood bovenlichten
Objectnaam
glas-in-lood (raam)
Inventarisnummer
9618
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Theo van Doesburg
Datering
1917
Materialen
glas, hout, verf, lood
Techniek
glas-in-lood
Afmetingen
Algemeen: 31,2 x 22,5cm (312 x 225mm) per stuk

Verwerving

Datum
2002
Wijze van verwerving
Aankoop
Met dank aan
Aankoop met steun van de Vereniging van Belangstellenden in de Lakenhal en de Vereniging Rembrandt, daartoe mede in staat gesteld door het Prins Bernhard Cultuurfonds, 2002.
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan