Schepen op woelig water, eerste helft 17de eeuw

Julius Porcellis

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Zeegezicht met een zeilschip. In een woelige zee vaart links op de voorgrond een zeilboot met mannen en rechts op de voorgrond een roeiboot met mannen. Iets verder naar rechts een pier waarop twee mannen staan en daarachter nog een pier. Op de achtergrond meer zeilboten. Op het zeilschip gesigneerd. Schilderij zit in een vergulde houten lijst.

Object

Titel
Schepen op woelig water
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
B 1134
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Julius Porcellis
Datering
eerste helft 17de eeuw
Signatuur
voorzijde, linksonder, op scheepsrand: IP
Materialen
olieverf, paneel
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Drager: 30,3 × 38,1 × 1cm (303 × 381 × 10mm)
Met lijst: 46,5 × 53,5 × 6cm (465 × 535 × 60mm)

Onderwerp

Voorstelling
zeegezicht, man, zeilschip

Verwerving

Datum
1976
Wijze van verwerving
Bruikleen
Met dank aan
Bruikleen Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, sinds 1976.
Dit kunstwerk behoort tot de Nederlands Kunstbezit-collectie (NK-collectie). Deze collectie bestaat uit kunstobjecten die na de Tweede Wereldoorlog door de geallieerden zijn teruggehaald uit Duitsland en nadien onder beheer zijn gekomen van de Nederlandse Staat. De collectie bevat objecten die mogelijk tussen 1933 en 1945 zijn geroofd, geconfisqueerd of onder dwang verkocht. Meer informatie is te vinden op wo2.collectienederland.nl. Indien u informatie heeft over dit kunstwerk kunt u contact opnemen met restitutie@cultureelerfgoed.nl. Dit helpt mogelijk in onze zoektocht naar de rechtmatige eigenaar.
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan