Vaandel van Harmoniekapel Werkmans Wilskracht, 1904

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Vaandel van de Harmoniekapel Werkmans Wilskracht. Het vaandel is van roodpaars velours, met het bovenste gedeelte oranje. Bovenaan staat het gekroonde stadswapen van Leiden. In het midden staat muziekinstrumenten afgebeeld, omsloten door een lauwerkrans. Onder de muziekinstrumenten staat een banderol met een notenbalk met noten. Boven de lauwerkrans staat "HARMONIEKAPEL" en onder de lauwerkrans staat "WERKMANS WILSKRACHT." Helemaal onderaan de vaandel de inscriptie "LEIDEN OPGERICHT 17 FEBR 1902". Langs de onderzijde is franje aangebracht. Drie kwasten hangen aan de onderzijde. Het opschrift, de lauwerkrans en de muziekinstrumenten zijn opgevuld en geborduurd met gouddraad. De achterzijde is van witte katoen. Aan de bovenzijde is een houten dwarslat met vier lussen bevestigd. De dwarslat heeft metalen uiteinden en aan beide zijden zit een koord met een kwast.

Object

Titel
Vaandel van Harmoniekapel Werkmans Wilskracht
Objectnaam
vaandel
Inventarisnummer
B 1140
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
1904
Materialen
galon, metaal, hout, velours
Technieken
geborduurd, genaaid
Afmetingen
Vaandel met dwarslat: 161 × 80 × 7,5cm (1610 × 800 × 75mm)
Vaandel: 128 × 77cm (1280 × 770mm)

Onderwerp

Voorstelling
muziekinstrument, stadswapen

Verwerving

Datum
1979
Wijze van verwerving
Bruikleen
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan