Stalenkast van Clos & Leembruggen

H.P. Mutters & zoon

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Eikenhouten kast voor stalen. Met twee vierkante paneeldeuren, met aan weerszijde een zuil. De zuilen zijn aan de onder- en bovenzijde bewerkt met houtsnijwerk. In het midden van de rechter deur houtsnijwerk met een afbeelding van een arm met een zwaard op een helm, en een wapen met daarop een ridder te paard op de burcht. In het midden van de linker deur houtsnijwerk met een gekroond wapen van Leiden. De zijkanten zijn ingedeeld in vier panelen. De kast bevat zes uitschuifbare planken, die over richels in de geopende deuren lopen. De richels hebben een metalen afdeklaag. Op deze planken lagen stalen uitgespreid. Het bovenste deel van de kast heeft boven en onder een versierende rand en daar tussen twee panelen met houtsnijwerk. Aan de zijkanten en in het midden gesneden koppen. Op de achterzijde midden boven een ingebrand stempel, ovaal van vorm, met daarin de tekst: "H.P. Mutters KON NED MEUBELEN FABRIEK DEN HAAG".

Object

Titel
Stalenkast van Clos & Leembruggen
Objectnamen
staalkaart, kast
Inventarisnummer
B 1146
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
H.P. Mutters & zoon
Plaats
Mechelen
Materialen
metaal, eikenhout
Techniek
gesneden
Afmetingen
Algemeen: 135,5 x 177,5 x 85cm (1355 x 1775 x 850mm)

Verwerving

Datum
1979
Wijze van verwerving
Bruikleen
Met dank aan
Bruikleen P. Clos en Leembruggen B.V., Leiden-Veenendaal, sinds 1979
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan