Gezicht op de Rijn bij Rhenen, 1646

Jan van Goyen

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Schilderij met de voorstelling van een riviergezicht van de Rijn bij Rhenen. Links van het midden staat op de oever van de rivier een kerk met een kerktoren. Bij de kerk staan huizen en andere gebouwen. Uiterst links staan twee molens. Op de rivier varen verschillende schepen, sloepen en schuiten, waaronder linksvoor een sloep met drie mannen die aan het vissen zijn. Op de voorgrond is een veerschuit te zien waarop zich meerdere mensen bevinden. In het verschiet meerdere sloepen en schepen met hoge masten. Op de oever op de voorgrond staan drie koeien. Boven het landschap is een grote wolkenpartij geschilderd. Op de veerschuit gesigneerd. Schilderij zit in een vergulde houten lijst.

Object

Titel
Gezicht op de Rijn bij Rhenen
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
B 1358
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Jan van Goyen
Datering
1646
Signatuur
voorzijde, op de veerschuit: V GOYEN 1646
Materialen
paneel, olieverf
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Drager: 65,5 × 74,3 × 2cm (655 × 743 × 20mm)
Met lijst: 88,5 × 121 × 8cm (885 × 1210 × 80mm)

Onderwerp

Voorstelling
riviergezicht, molen, kerk, boot, stadsgezicht, vissen, rivierlandschap
Topografie
rhenen

Verwerving

Datum
1996
Wijze van verwerving
Bruikleen
Met dank aan
Bruikleen Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, sinds 1996; dit kunstvoorwerp is na de Tweede Wereldoorlog uit Duitsland gerecupereerd, is onder beheer van de Nederlandse Staat gesteld en is in afwachting van restitutie aan de rechtmatige eigenaren of hun erfgenamen.
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan