Vaandel van Mathesis Scientiarum Genitrix, eind 18de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Vaandel van het Mathesis Scientiarium Genitrix. Vaandel van rode zijde met hierop een afbeelding van een vrouw met een steen en een rad, geschilderd op linnen. Onderlangs en links laurierbladeren, rechts eikenbladeren. In een blauw lint de tekst "MATHESIS SCIENTIARUM GENITRIX". Dezelfde tekst in witte letters om de afbeelding heen, in de bovenhoeken het jaartal 1785 en midden onder "LEIJDEN". Gevoerd met beige en rode katoen in banen. Rondom katoenen franje. Bevestigd met klinknagels op een rondhout met een ophangkoord en aan weerszijde een kwast.

Object

Titel
Vaandel van Mathesis Scientiarum Genitrix
Objectnaam
vaandel
Inventarisnummer
11121
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
eind 18de eeuw
Materialen
linnen, hout, zijde, katoen, verf
Technieken
beschilderd, genaaid
Afmetingen
Algemeen: 105 × 80cm (1050 × 800mm)

Verwerving

Datum
2015
Wijze van verwerving
Overdracht
Met dank aan
Overdracht ROC (Regionaal Opleidingen Centrum) Leiden, 2015; Bruikleen ROC (Regionaal Opleidingen Centrum) Leiden, MSG archief (Mathesis Scientiarium Genitrix), 1997-2015.
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan