Deur vervaardigd als timmermansproef, 1876

C. van der Horst

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Houten deur, vervaardigd als timmermansproef. De smalle bovenzijde staat halfrond en bevat onderdelen die aan de bovenzijde aan elkaar gezet zijn met behulp van zwaluwstaartverbindingen (schrijnwerk). Daaronder zijn twee scharnierende geprofileerde deuren aangebracht die in een halfronde vorm staan. De deuren kunnen naar achteren geopend worden. De gehele constructie staat op een rechthoekig ondervlak, bestaande uit twee planken. Er is een plaatje boven de rand boven de deuren vastgezet met daarop de gegraveerde tekst "C. van der Horst 1876".

Object

Titel
Deur vervaardigd als timmermansproef
Objectnaam
deur
Inventarisnummer
11124
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
C. van der Horst
Datering
1876
Materiaal
hout
Technieken
gegraveerd, schrijnwerk
Afmetingen
Algemeen: 111 x 67 x 19cm (1110 x 670 x 190mm)

Verwerving

Datum
2015
Wijze van verwerving
Overdracht
Met dank aan
Overdracht ROC (Regionaal Opleidingen Centrum) Leiden, 2015; Bruikleen ROC (Regionaal Opleidingen Centrum) Leiden, MSG archief (Mathesis Scientiarium Genitrix), 1997-2015.
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan