Voorzittershamer van het genootschap Mathesis Scientiarum Genitrix, 1942

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Houten voorzittershamer van Mathesis Scientiarium Genitrix. De hamer heeft een balustervormig gedraaide steel versierd met geprofileerde ringen die eindigd in een ionisch kapiteel. Hieraan is de hamerkop bevestigd die is vormgegeven als een gestileerde uil met op de borst een monogram met de initialen "M v W". Deuil is gezeten op een vierkante sokkel op een plint met voorop binnen een cartouche van een gestrikt lint de jaartallen: "1917 1942".

Object

Titel
Voorzittershamer van het genootschap Mathesis Scientiarum Genitrix
Objectnaam
voorzittershamer
Inventarisnummer
11126
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
1942
Materiaal
hout
Technieken
gedraaid, gesneden
Afmetingen
Algemeen: 34,5 x 15,5 x 5cm (345 x 155 x 50mm)

Verwerving

Datum
2015
Wijze van verwerving
Overdracht
Met dank aan
Overdracht ROC (Regionaal Opleidingen Centrum) Leiden, 2015; Bruikleen ROC (Regionaal Opleidingen Centrum) Leiden, MSG archief (Mathesis Scientiarium Genitrix), 1997-2015.
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan