Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Stoplap van ongebleekt linnen, gestopt met zijde garen in diverse kleuren. Met 16 stoppen en één doorstop om een midden-vierkant, dat uit viersnede stoppen is samengesteld. Daarin geborduurd "ANNO 1825" in de vier hoeken en een wapenbord met initialen "HT SG" in midden. Van boven af en van links naar rechts de volgende technieken: winkelhaakstop, vijfsnedestopjes, keperstop met visgraatpatroon, linnenstop met ruitpatroon, hoekstop in keper, keperstop pottendoekpatroon, linnenstop ruitpatroon, samengestelde stop in keper- matting- en schijnbinding, schijnstop, doorstop, keperstop visgraatfantasie, keperstop visgraatpatroon en een keperstop. De lap is netjes en met een open zoom van schuintjes rondom langs handgenaaid. De schuintjes zijn met naturel linnen garen vastgezet.

Object

Titel
Stoplap HTSG 1825
Objectnaam
stoplap
Inventarisnummer
B 1375.10
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
1825
Materialen
zijde, linnen
Technieken
stoppen, doorstoppen, kruissteek
Afmetingen
Algemeen: 36 x 39,5cm (360 x 395mm)

Onderwerp

Voorstelling
wapen (teken)

Verwerving

Datum
1998
Wijze van verwerving
Bruikleen
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan