Merklap SM 1865, 1865

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Merklap op opgebleekte katoen geborduurd met dikke wol en af en toe met dunne katoen, in pasteltinten. Met in het bovenste deel in horizontale rijen een alfabet in kleine letters met twee naaikussens, een rij kronen, drie sierrandjes, een alfabet in blokletters en in schrijfletters. De J ontbreekt in alle alfabetten. In de onderste helft een symmetrisch opzet, hoewel de motieven niet steeds gelijk zijn, met een bloemenkrans en hierin "SM 1865", diverse bloemen in vazen en manden, levenbomen en een 'trap des ouderdom' met 10 figuren, de laatste liggend. Hierin de initialen "TOD". De lap is links en rechts afgewerkt met franje en boven en onder door de zelfkant.

Object

Titel
Merklap SM 1865
Objectnaam
merklap
Inventarisnummer
B 1375.2
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
1865
Materialen
katoen, wol
Techniek
kruissteek
Afmetingen
Algemeen: 54,2 x 51,2cm (542 x 512mm)

Onderwerp

Voorstelling
bloem, vogel, man

Verwerving

Datum
1998
Wijze van verwerving
Bruikleen
Met dank aan
Bruikleen Heilige Geest- of armeweest- en -kinderhuis, Leiden, sinds 1998
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan