Merklap KG 1906, 1906

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Merklap op ongebleekte katoen geborduurd met zijde garen in heldere kleuren. In de bovenste helft een horzontale indeling met vier keer het alfabet in verschillende lettertypes, drie keer in kruissteek en daarna in stersteek. In de onderste helft een symmetrische opzet, maar met verschillende motieven, te weten een bloembak, pauw, bloemenkrans met de initialen KG en het jaartal 1906, bloem, konijn, dorpsgezicht, hond, zeilboot en twee fruitschalen. Met rondom een slingerrand in groen met roze kruisjes aan weerzijden. Afwerking met een open zoompje aan drie zijden.

Object

Titel
Merklap KG 1906
Objectnaam
merklap
Inventarisnummer
B 1375.3
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
1906
Signatuur
midden in krans: KG 1906
Materialen
katoen, zijde
Technieken
stersteek, kruissteek
Afmetingen
Algemeen: 34,4 x 37cm (344 x 370mm)

Onderwerp

Voorstelling
konijn, hond, bloem, zeilboot, pauw, roos, dorpsgezicht

Verwerving

Datum
1998
Wijze van verwerving
Bruikleen
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan