Merklap van Kaatje Molenaar, begin 20ste eeuw

Kaatje Molenaar

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Merklap op katoen geborduurd met zijde garen in heldere kleuren. In de bovenste helft een horzontale indeling met vier keer het alfabet in verschillende lettertypes, drie keer in kruissteek en daarna in stersteek. Hieronder de naam van de maaktster "Kaatje Molenaar". In de onderste helft een vogel, roos, kan, zeilboot, haan, dorpsgezicht, poes, twee sterren en twee manden met fruit en middenonder een grafzerk met urn. Met rondom een slingerrand in groen met rode kruisjes aan weerzijden. Afwerking met een open zoompje aan drie zijden.

Object

Titel
Merklap van Kaatje Molenaar
Objectnaam
merklap
Inventarisnummer
B 1375.4
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Kaatje Molenaar
Datering
begin 20ste eeuw
Materialen
katoen, zijde
Technieken
stersteek, kruissteek
Afmetingen
Algemeen: 36,5 x 35cm (365 x 350mm)

Onderwerp

Voorstelling
kat, bloem, zeilboot, vogel, haan

Verwerving

Datum
1998
Wijze van verwerving
Bruikleen
Met dank aan
Bruikleen Heilige Geest- of armeweest- en -kinderhuis, Leiden, sinds 1998
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan