Hellebaard, Eind 17de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Hellebaard met een gladde tapse sokkel, afgezet met geprofileerde randen, naar boven gevolgd door een knop. Daarna volgt de kling. De laatste is langwerpig-driehoekig, van plat- ruitvormige doorsnede, tweesnijdend en met een gewelfde basis waarin zich twee ronde gaten bevinden. Door de sokkel is groot stuk ijzer geschoven dat aan de ene kant de bijl vormt en aan de andere kant de haak. De bijl heeft een volkomen rechte snede en gekartelde zijkanten. De haak heeft ook gekartelde zijkanten. Het stuk ijzer dat bijlblad en haak vormt zit enigszins los. Onder de sokkel steken aan weerszijde twee veren uit, overdwars afgerond naar het beloop van de stok en vermoedelijk met klinknagels vastgezet. De stok is rond, van essenhout, oorspronkelijk zwartgeverfd. Aan het onderuiteinde een spitse schoen, vastgezet met één klinknagel en met een dikke rand rondom. N.B. Aan de hellebaard is met metaaldraad een koperen plaatje bevestigd waarop met witte verf een nummer is aangebracht. Er lijkt 317 te staan.

Object

Titel
Hellebaard
Objectnaam
hellebaard
Inventarisnummer
B 170.2
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
Eind 17de eeuw
Materialen
essenhout, koper, ijzer
Technieken
gesmeed, geverfd
Afmetingen
Catalogus-maatvoering: Totale Lengte: 221cm, Kop: 33,7 cm.
Algemeen: 221,5 x 17,2 x 2,9cm (2215 x 172 x 29mm)

Verwerving

Datum
1931
Wijze van verwerving
Bruikleen
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan