Mannen in de herberg, ca. 1645

Pieter Jansz. Quast

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Reliëf van roodbakkend aardewerk bedekt met bruine bronsverf. Op het reliëf is een voorstelling van mannen rond een tafel uitgebeeld. Rechts van een met een kleed bedekte tafel zit op een bankje een vrolijk lachende liereman. Achter deze een tweede man, kijkend naar een in het midden gezeten boer, die met de linkerhand een kruik opheft en met de rechter wijst naar een kaartspel en geld op de tafel. Aan de linkerhelft van de tafel zit een chirurgijn, die de hand van een angstig achterom kijkende en op een omgekeerde ton gezeten man met een instrument behandelt. Voor hem op tafel ligt een tasje met meer instrumenten. Onder de tafel ligt een hond en onder de ton een kat. Het reliëf heeft afgeschuinde bovenhoeken.

Object

Titel
Mannen in de herberg
Objectnaam
reliëf
Inventarisnummer
B 27
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Pieter Jansz. Quast (toegeschreven aan)
Datering
ca. 1645
Materiaal
terracotta
Technieken
geboetseerd, geverfd
Afmetingen
Algemeen: 25,5 x 34,5 x 7,1cm (255 x 345 x 71mm)

Onderwerp

Voorstelling
man, herberg

Verwerving

Datum
1939
Wijze van verwerving
Bruikleen
Met dank aan
Bruikleen Ars Aemula Naturae, Leiden, sinds 1928
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan