Sauskom met een bloemdecor in blauw, midden 18de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Sauskom van Chinees porselein, gedecoreerd in onderglazuur blauw. De kom heeft een schuitvormig model met een oor en een gegolfde bovenrand. Aan de buitenzijde gedecoreerd met drie verschillende banden. Met bovenaan voluutvormige gekoppelde ranken, in het midden een blauwe band onderbroken door schuine witte strepen met direct daaronder een reeks gestileerde plantmotieven. Aan de binnenkant is op de bodem van de kom een bloemboeket geschilderd. De versiering boven tegen de rand, bestaat uit een smalle band van geometrische motiefjes. Niet gemerkt.

Object

Titel
Sauskom met een bloemdecor in blauw
Objectnaam
sauskom
Inventarisnummer
B 311.2
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
midden 18de eeuw
Materialen
glazuur, porselein
Technieken
gebakken, geglazuurd, beschilderd
Afmetingen
Algemeen: 8,8 x 21,4 x 12cm (88 x 214 x 120mm)

Verwerving

Datum
1922
Wijze van verwerving
Bruikleen
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan