Landschap met boerenhuizen, eerste helft 17de eeuw

Jan van Goyen

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Schilderij met de voorstelling van een landschap met boerenhuizen. De huizen zijn links afgebeeld, staande tussen bomen. Bij de boerenhuizen staan verschillende personen, met links twee koeien. In het midden van de voorstelling is een hooimijt te zien. Rechts van deze hooimijt staat een paard met wagen. Op de wagen zitten verschillende personen. Rechts loopt een pad dat langs de boerenhuizen naar achteren in het landschap leidt. Op het pad loopt een man met twee emmers. In het verschiet is rechts een dorpsgezicht met een kerktoren tussen bomen te zien. Rechts gesigneerd op het muurtje bij het pad. Schilderij zit in een vergulde houten lijst en zit achter glas.

Object

Titel
Landschap met boerenhuizen
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
B 664
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Makers
Jan van Goyen (toegeschreven aan)
Pieter de Neyn (toegeschreven aan)
Datering
eerste helft 17de eeuw
Signatuur
voorzijde, op muurtje rechts: sporen van signatuur?
Materialen
olieverf, paneel
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Algemeen (afmetingen volgens catalogus 1983): 68 × 103,5cm (680 × 1035mm)
Met lijst: 89 × 124 × 10cm (890 × 1240 × 100mm)

Onderwerp

Voorstelling
stadsgezicht, huis, paard, boom, wagen, man, landschap, kerk, vrouw

Verwerving

Datum
1953
Wijze van verwerving
Bruikleen
Met dank aan
Bruikleen Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, sinds 1953.
Dit kunstwerk behoort tot de Nederlands Kunstbezit-collectie (NK-collectie). Deze collectie bestaat uit kunstobjecten die na de Tweede Wereldoorlog door de geallieerden zijn teruggehaald uit Duitsland en nadien onder beheer zijn gekomen van de Nederlandse Staat. De collectie bevat objecten die mogelijk tussen 1933 en 1945 zijn geroofd, geconfisqueerd of onder dwang verkocht. Meer informatie is te vinden op wo2.collectienederland.nl. Indien u informatie heeft over dit kunstwerk kunt u contact opnemen met restitutie@cultureelerfgoed.nl. Dit helpt mogelijk in onze zoektocht naar de rechtmatige eigenaar.
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan