Doos met gewichten en balans, ca. 1815

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Gewichtendoosje met een balans en 22 gewichtjes. Het deksel heeft twee slothaakjes. In het doosje 23 vakjes met daarin gewichtjes. Boven en tussen alle vakjes staat in rode schrijfletters de naam van het gewicht geschreven. Op de binnenzijde van het deksel een papier met de tekst: "Diese geächte Waag und Gewicht macht von Ihro Churfürstl. Durchl. zu Pfalz-Bayern gnädigst privilegirter und geschworner JOHANN CASPAR MITTELSTENSCHEID in der Bergischen Hauptstadt Lennep, 18". De balans bestaat uit een twee ronde schalen, beide met touw bevestigd aan het ijzeren balansdeel.

Object

Titel
Doos met gewichten en balans
Objectnamen
doos, balans, gewicht
Inventarisnummer
B 678
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
ca. 1815
Materialen
hout, papier, touw, ijzer, koper
Technieken
gegoten, schrijnwerk, geslagen
Afmetingen
Algemeen: 2,4 x 18,8 x 10,5cm (24 x 188 x 105mm)

Verwerving

Datum
1955
Wijze van verwerving
Bruikleen
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan