Bovenvertrek van Ars Aemula Naturae in de voormalige Rijnsburgerpoort in Leiden, ca. 1840

Jacobus Ludovicus Cornet

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Schilderij met de voorstelling van het westelijk raam van het bovenvertrek van de voormalige Rijnsburgerpoort, ingericht voor de schilder- en tekenacademie Ars Aemula Naturae. Voor een groot kruisvenster, waarvan het bovenluik tegen een balkenzoldering omhoog is geklapt en het rechterraam is geopend, zit, geheel naar rechts gewend en de benen over elkaar geslagen, een jonge man, gebogen over een tekenplank. Links staat geleund over een stoel een tweede jongeman, in gesprek met een meer naar achteren zittende tekenaar. Rechts naast het raam staan pleisterbeelden, waaronder een kop van de Hera Ludovisi. Tegen de wand verscheidene schetsen. Links staat een kapstok met een mantel. Niet gesigneerd. Schilderij zit in een vergulde houten lijst.

Object

Titel
Bovenvertrek van Ars Aemula Naturae in de voormalige Rijnsburgerpoort in Leiden
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
B 7
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Jacobus Ludovicus Cornet
Datering
ca. 1840
Materialen
olieverf, paneel, papier
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Drager: 55 × 45,1 × 1,1cm (550 × 451 × 11mm)
Met lijst: 69,5 × 57,2 × 5,6cm (695 × 572 × 56mm)

Onderwerp

Voorstelling
tekenen, interieur, schilderen
Topografie
leiden

Verwerving

Datum
1928
Wijze van verwerving
Bruikleen
Met dank aan
Bruikleen Ars Aemula Naturae, Leiden, sinds 1928
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan