De huisgenoten van Thérèse Schwartze, ca. 1915

Thérèse Schwartze

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Portretgroep van de huisgenoten van Thérèse Schwartze. In een vertrek staat een gedekte tafel. Bij de tafel bevinden zich vijf personen. Voorgesteld zijn, van links naar rechts: - uiterst links, zittend, met de handen op schoot: Georgine Elisabeth Schwartze (beeldhouwster); - links, staand, met de handen over elkaar: Clara Theresia Ansigh-Schwartze (apotheker); - midden, zittend, met een opengeslagen boek op twee boeken: Anton Gillis Cornelis van Duyl (journalist, uiteindelijk hoofdredacteur van het Algemeen Handelsblad); - rechts, staand, voor de tafel: Thérèse Ansingh (zowel Thérèse [onder de naam 'Sorella'] als haar man B. Peizel waren schilder); - uiterst rechts, staand, leunend tegen de dame naast haar: Maria Elisabeth Georgina ('Lizzy') Ansingh (schilderes, lid van de Amsterdamse Joffers). Niet gesigneerd. Schilderij zit in een zwartgeverfde houten lijst met een vergulde binnenrand.

Object

Titel
De huisgenoten van Thérèse Schwartze
Objectnaam
schilderij
Inventarisnummer
S 1055
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Thérèse Schwartze
Datering
ca. 1915
Materialen
doek, olieverf
Techniek
geschilderd
Afmetingen
Algemeen (afmetingen volgens catalogus 1983): 190 × 230cm (1900 × 2300mm)
Met lijst: 207,5 × 251 × 8,2cm (2075 × 2510 × 82mm)

Onderwerp

Voorstelling
groepsportret, vrouw, man

Verwerving

Datum
1960
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Particuliere schenking, 1960
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan